« Tillbaka   Utskriftsvänlig version>>

Nyårsmeny

Förrätter
1.Skaldjursbakelse garnerad med kallrökt laxros och löjrom.
70:-

2.Carpaccio av dubbelmarinerad oxfilé, krispig sallad, parmesanost och pinjenötter, serveras med balsamicocremé.
70:-

3.Lax och skaldjursmoussé med handskalade räkor
och gröna sparris.
70:-

4.Två sorters melon, parmaskinka, chevré och fikonmarmelad.
70:-

Varmrätter
1.Helstekt fläskfilé med stuvad ostronskivling, broccoli och grillad tomat, serveras med purjolökspotatis.
165:-

2.Helstekt älgfilé med kantarellcremé, purjolökssufflé, broccoli, serveras med klyftpotatis, viltkryddat madeira sås.
215:-

3. Inbakad varmrökt lax med purjolökscremé och pommesduchesse, serveras med krabbfyllda tomater
och laxsås.
165:-

4.Helstekt oxfilé Provencale, baconlindade haricovert,
grillad tomat. Till detta en krämig potatisgratäng
och rödvinssky.
195:-

5.Inbakad fläskfilé Toscana, med en cremé av soltorkade tomater och timjan, samt råstekt potatis. Baconlindat grön sparris och timjansås.
165:-

Efterrätter
1.Cappucinopannacotta med halloncoulis och bär.
65:-

2.Vaniljcheescake med chokladflisor och jordgubbar.
65:-

3.Hjortron och skogsbärsparfait.
65:-

4.Tiramisu.
65:-

Kalla rätter
Varmrökt lax garnerad med räkor och hemlagad laxsås serveras med potatisgratäng.
165:-

 

 

Du kan även komponera din egen meny.
25 kr tillkommer om maten önskas levererad varm
(minst 20 pers).
Ändringar och exakt antal senast 23:e december.

Med reservation för fullbokat.
Avhämtning nyårsafton mellan 12-14.

Menyförslag 1

  • Lax och skaldjursmoussé med handskalade räkor och gröna sparris.
  • Helstekt fläskfilé med stuvad ostronskivling, broccoli och grillad tomat, serveras med purjolökspotatis.
  • Vaniljcheescake med chokladflisor och jordgubbar.
    280:-/pers

Menyförslag 2

  • Skaldjursbakelse garnerad med kallrökt laxros och löjrom.
  • Helstekt älgfilé med kantarellcremé, purjolökssufflé, broccoli, serveras med klyftpotatis, vilt kryddad madeira sås.
  • Hjortron och skogsbärsparfait.
    345:-/pers

Menyförslag 3

  • Skaldjursbakelse garnerad med kallrökt laxros och löjrom.
  • Helstekt oxfilé Provencale, baconlindade haricovert, grillad tomat, till detta en krämig potatisgratäng och rödvinssky.
  • Cappucinopannacotta med halloncoulis och bär.
    330:-/pers

Menyförslag 4

  • Carpaccio av dubbelmarinerad oxfilé, krispig sallad, parmesanost och pinjenötter, serveras med balsamicocremé.
  • Inbakad varmrökt lax med purjolökscremé och pommes duchesse.
  • Tiramisu.
    330:-/pers

Vegetarisk meny

  • Tomat soppan Carpasio
  • Rödbetsbiffar med chevreröra och honungsrostade rotsaker
  • Cappucinopannacotta med halloncoulis och bär.
    280:-/pers
Skafferiet i Vellinge
Tel 040-42 19 93

Tavernan i Höllviken
Tel 040-631 61 51